2012. április 16., hétfő

Luca szerelmes és egyéb érdekességek rólunk :)

Igen, válunk. És igen anyának van új kapcsolata és szerelmes. Bővebben itt nem megyek bele, de a tisztánlátás és a sztorik kedvéért ennyit leírok.

Rég jelentkeztem a fent említett események miatt, de most újra itt. Végre feltettem Luca jellemzéseit is, hamarosan meglesz Vicáé is. A lányokkal minden rendben, jól vannak, bár úgy tűnik Lucát kicsit megviselik a dolgok, de igyekszünk nem rájuk terhelni a dolgokat. Nem mindig sikerül. Bölcsibe szeretnek járni, sőt Luca szerelmes. Egyik nap a kerítésen keresztül még megfogták egymás kezét a Pistivel, volt simi is, aztán a kerítés végén még fel kellett tennem Lucát a betonrészre és puszilkodtak Annyira tündérek voltak. Mondja hogy szereti, ha kérdezem ki a szerelmed, mondja hogy Pisti. :) Vica meg ugyanakkor Lilinek adott puszit, nagyon szeretik őt is és fordítva, mindig örülnek egymásnak. Vica az elejétől kezdve ölelgeti. Nagyon aranyos, szép kislány. Luca beszéde szerintem nagyon is érthető, nagyon sok mindet ki tud fejezni és elég szépen mondja már a szavakat. Óriási a szókincse már, nem is próbálom megnevezni a szavakat. Neveket is mond már, magára a Csucsu becenevet használja, Vicára vagy a Csibit vagy az "Icu" "Icus" neveket mondja, a V kimarad, mint Zolinál a Z. Apát és engem becézget össze-vissza: Anyuci-apuci, anyukám-apukám. Sokszor egyesszám első személyben beszél már magáról, de a ragozás még nem mindig meg. A pisiltem az oké, bár akkor is ezt mondja ha még nem múlt időben beszélünk az eseményről, meg az építettem, de a többinél általában duplán használja a ragokat: alszoltam, iszoltam. A 5-6 színt felsimer és meg is nevez. a számok terén létezik az egy, a kettő és a sok. A nyolcast leírva felismeri. Sok állatot is felismer és nevüket mondja. Szeret képeket nézegetni, jobban vigyáz már rájuk. Bilire magától ráül sokszor és eredménye is van.
Vica is nagyon sok szót mond már, megnevez eszközöket (fésű, kanál...), 5-6 színt felismer, mondja a piros, sárga, zöld, és kék szavakat. Ha kedve van hozzá. Általában érthető amit mond, bár sokszor csak a magánhangzókat hallani, de egyre ügyesebb, nő a szókincse és alakulnak a kiejtések. Felismeri az állatokat, de még keveset nevez meg. Szeret olvasgatni, képeket nézni.

Mindketten szeretnek építeni, általában tortát vagy autót építenek. Ránézésre nem sok a különbség, nem tudni mi az amíg meg nem mondják. É elkezdtem nekik az autót és továbbépítik, így volt hogy tank vagy busz, vagy pisztoly lett belőle. De mindig mutogatják milyen ügyesek. Nemrég sállal kellett rájuk kötnöm a babáikat, mintha hordozókendő lenne, nagyon élvezték, órákig hurcolászták úgy őket. A másik kedvenc játék a főzés, állandóan etetnek vagy minket vagy egymást vagy babákat, plüssöket. Luca meg is nevezi az ételt, általában borsó vagy krumpli. Nagyon szeretik ezeket a főzelékeket és nem sok husit esznek mostanság, de a zöldséges fasírtot imádják. Meg mindent ami paradicsomos. Ja és a grízes tésztát is nagyon szerették, most csináltam először.

Nincsenek megjegyzések:

Related Posts with Thumbnails